Slimladen laadplein in hoofddorp - Smart Charging geïntegreerd met een batterij

Arvi Martono
August 19, 2024
4
minute read

In Hoofddorp, op het nieuwe laadplein aan het Marktplein, wordt deze uitdaging met slimme innovaties aangepakt. Hier is een parkeeroplossing geïmplementeerd die zowel gewoon parkeren als elektrisch laden op een vriendelijke en efficiënte manier regelt. Dit systeem houdt rekening met de behoeften van beide groepen bestuurders, zodat niemand zich tekort gedaan voelt. Bovendien is er een batterij geïnstalleerd die samen met de OSTRA software de load balancing verzorgd.

Deze batterij,voorzien door Power United B.V. is subtiel verwerkt in het straatmeubilair, waardoor de impact op de omgeving minimaal blijft. De groei van het aantal elektrische auto’s neemt in een rap tempo toe, en daarmee ook de behoefte aan laadfaciliteiten. Dit brengt een uitdaging met zich mee: hoe zorgen we ervoor dat zowel elektrische rijders als bestuurders van brandstofauto’s tevreden blijven, terwijl we tegelijkertijd voorkomen dat het openbare stroomnet overbelast raakt?

Parkeren bij een laadplek kan soms voor frustratie zorgen. Het komt voor dat laadplekken worden geblokkeerd door brandstofauto’s, of dat plekken onnodig leeg blijven omdat er op dat moment geen elektrische voertuigen zijn om op te laden. Het dynamische parkeersysteem op het Marktplein biedt hier een oplossing voor. Dit slimme systeem past zich aan op de situatie, waardoor parkeerplekken optimaal benut worden, ongeacht het type voertuig dat parkeert.

Deze geïntegreerde aanpak is mogelijk gemaakt door de samenwerking tussen Slim Laden, Power United en de OSTRA-technologie van BlueMarble Charging. Dankzij deze partnerschap is er een toekomstbestendige oplossing gecreëerd die niet alleen inspeelt op de huidige behoeften van elektrisch rijden, maar ook klaar is voor de uitdagingen van morgen. Samen werken we aan een duurzame mobiliteit, waar efficiënt laden en slim parkeren de norm worden. Het laadplein in Hoofddorp is slechts het begin van wat we kunnen bereiken met innovatieve oplossingen en gezamenlijke inzet.

Latest

Discover More Related Posts

Explore our other BlueMarble Tech Inisghts.
View all

Stay Updated with Our Tech Insights

Discover the Latest Insights in Electric Vehicle Charging and Energy Management
Thank you! You are now subscribed to our BlueMarble Tech Insights!
Oops! Something went wrong while submitting the subscription. Please try again later.
By clicking Sign Up you're confirming that you agree with our Terms and Conditions.